domingo, 12 de julio de 2015

Centro

Donderdag middag, we lopen door de straten van het centrum van Quito. Een klein beetje anders dan normaal, want dit keer met een groep van 5 amerikanen om ons heen. Ze zijn hier gekomen om gedurende 10 dagen tot een zegen te zijn. Waar en op welke manier dan ook. In de wijk, met de jongerengroep, preventie lessen in Puyo (de jungle) en in de straten van het centrum bij de vrouwen en trans waar we inmiddels een positieve vriendschap mee hebben op kunnen bouwen.

Op donderdag nodigen we de vrouwen uit om vrijdag naar een programma te komen. De eerste keer dat we een kamer huren en een uitgebreider programma met hun zullen gaan doen. Spannend is het zeker, want je weet nooit hoeveel er op komen dagen en wat je kan verwachten.

We hebben een ruimte onder het hotel waar ze werken gehuurd, donker, vies, maar genoeg om een stukje van Gods liefde te brengen en zijn licht te laten schijnen.

Aan het begin komt er niemand, maar na een uurtje komen de eerste vrouwen wat twijfelend binnen. Anderen staan op de straat en willen graag komen maar moeten persee werken, anders kunnen we hun schulden niet betalen.Al snel zitten we met een groep van 6 a 7 vrouwen om ons heen. Door wat handmagages en nagellak komen de vrouwen een beetje los. Ieder heeft z'n deel in deze gebeurtenis, sommige praten dieper, andere maken grapjes en weer anderen zijn gewoon aanwezig. Na dit alles nodigen we ze uit om te blijven eten en kunnen we deze geslaagde dag afronden met een kleine uitleg waarom we dit doen en waarom we iedere twee weken langs komen. Dat we er niet zijn om te oordelen of om te zeggen wat ze wel en niet moeten doen, maar simpelweg een vriendschap willen opbouwen omdat we de liefde die God voor ons allemaal heeft ook met hen willen delen. We mogen met hen bidden en sommige willen zelfs een Bijbel. 

Voor ons was dit een belangrijke ochtend, ookal waren we ervan overtuigd dat God ons liet zien dat we op deze plek ons lichtje mogen laten schijnen, het werd nu duidelijk dat dit wel eens de eerste grotere stap was om in de toekomst hier een vaste plek te hebben waar de vrouwen een veilige plek om te rusten kunnen vinden. We hopen daarom een ruimte te kunnen huren waar de vrouwen gewoon even binnen kunnen lopen en we andere activiteiten kunnen organiseren. Bidden jullie met ons meer dat deze deuren geopend worden?

raps en drama

Deze zelfde week zijn de jongeren uit de wijk hard bezig geweest met het voorbereiden van drama's en raps om deze op de straten in de wijk te presenteren. Dit met als doel om andere jongeren uit te nodigen positieve beslissingen te maken in hun levens. Levens zonder drugs, overmatige alcohol en andere ingewikkelde keuzes. Het was geweldig mooi hoe de jongeren besloten om zich niet te schamen, maar het verschil te maken en te delen over hoe  hun levens door God veranderd zijn.
No hay comentarios:

Publicar un comentario