lunes, 29 de septiembre de 2014
Semana Juvenil
 

Een kerk vol enthousiaste jongeren, 5 avonden lang, bandjes, sprekers over thema's als: seks is niet goed, het is geweldig! echte liefde wacht. leef vol HD (Hijos de Dios=Kinderen van God) en nog veel meer.Ook de jongeren uit onze kerk en jongerengroep deden mee. Na avonden oefenen met toneelstukjes, dansjes en raps, was het dan eindelijk zover. Voor de meeste van de jongeren was het onwijs spannend en iets wat ze nog niet buiten onze eigen kerk hadden gedaan. Maar het was zo gaaf om te zien hoe God deze momenten gebruikt om de jongeren dichter naar Hem toe te brengen. Daarnaast geloven we ook dat het belangrijk is deze stapjes in geloof te zetten, zodat ze steeds meer kunnen ontdekken op welke manier God hen wilt gebruiken.Het Centrum

Opnieuw vertrokken we naar het centrum van Quito, dit maal even Debbie (onze directeur van Casa Adalia) ophalen, want ze zijn weer terug in Ecuador. Heel tof dat ze mee kon en kon ervaren hoe geweldig de vrouwen in het centrum zijn. Toen we aankwamen besloten we wat kauwgom te kopen om zo iets aan te bieden aan deze mooie vrouwen.

Eerst even bij een paar nieuwe vrouwen op bezoek. Daar was me trouwens eerder deze maand al 'werk' aangeboden. Als ik wilde kon ik zo tussen ze gaan staan, dan verdiende ik zeker goed (volgens een van de vrouwen). We hadden niet veel aanspraak met deze vrouwen, maar een beginnetje, we besloten om nu naar 'onze straat' te gaan.

Heel bijzonder, vanuit de verte werden we herkent en werd er naar ons gezwaaid. Mooi om te zien dat we al een vriendschap op hebben mogen bouwen en God dit zal en wilt gebruiken. Nou ja, niet iedereen zat op ons bezoek te wachten hoor... haha want een jonge vrouw zag ons aankomen, begroete ons en verwees ons direct door naar de andere dames: 'daar is de rest...'. Haha, we konden er wel om lachen hoe direct ze was.

Deze avond waren alle vrouwen die we in deze korten tijd hebben leren kennen aanwezig. Het was een relaxte avond. Allemaal waren we aan de praat geraakt met een andere vrouw. Maar ook was er meer diepgang. Tegen een van ons team heeft een vrouw haar hele verhaal verteld over waarom ze hier terecht gekomen is, gevlucht uit Colombia, haar woorden waren: 'vreselijk vind ik dit werk, ik wordt helemaal nerveus wanneer er iemand is die me aanraakt...'. Dit opende een stukje werkelijkheid in onze ogen en oren, meer reden om voor haar en anderen te blijven bidden, maar ook om te zoeken naar andere werlkmogelijkheden voor deze vrouwen. 

Een ander maakt zomaar een opmerking over christenen, dat was voor ons een gegeven moment van God om iets meer over ons leven en wie God voor ons is te delen :-) wow, wij zijn het niet die gesprekken starten, maar God doet alles. 

Weer een andere vrouw (trans) heeft de hele avond met Miguel staan praten. Ze is nog niet ver in haar proces om vrouw te worden, dus eigenlijk was 'haar' baard nog te zien en haar hele lichaam zag eruit als een man. Maar ze kregen een heel diep gesprek over waarom zij hier was terecht gekomen. Ze vertelde Miguel over verkrachtingen van vader toen 'hij' nog jong was, en zo vertelde ze veel meer verhalen. Nee, dit was absoluut niet wat haar gelukkig maakte, maar er zit een stukje haat in haar, zoals ze het zelf verwoord. Miguel ervaarde echt een stukje meer van Gods liefde, in de auto terug was hij zo onder de indruk en zei dat God zijn manier van naar deze 'vrouwen' kijken aan het veranderen is, dat God hem meer compassie laat ervaren en er veel meer achter al die 'harde' beslissingen zit. Allemaal dankte we God voor deze bijzondere avond, maar ook besefte we dat we soms zoveel voor oordelen hebben en dat God ons echt 'in the face' dingen laat ervaren om onze oordelen weg te nemen. Wow onze wens is, om iedere keer een stukje meer van Gods liefde te mogen kennen en mogen delen met anderen, maar echt oprecht.

Bruiloft


Aanstaande zonag hebben we de bruiloft van Jorge en Janeth :-). Twee bijzonder lieve mensen, met een bijzonder moeilijk verhaal. Jorge en Janeth zijn een voorbeeld voor ons, nog jong, maar ze gaan ervoor en geven fouten altijd toe. Ook verwachten ze een kindje samen (Janeth zelf heeft al 2 kindjes die nu ook een soort van Jorge z'n kindjes zijn). De hele kerk zet zich in om er een feestje van te maken. Vrouwen koken en betalen het eten, dominee en z'n vrouw bereiden spelletjes voor en jongeren (inclusief ons) zorgen voor decoratie en 'bruidsmeisjes en jongens' en in plaats van de gewone kerkdienst wordt het een dienst waarin ook Jorge en Janeth centraal staan :-).

Red Anti Trata

Een week geleden hebben we op zaterdag een actie gehad vanuit alle organisaties die tegen mensenhandel en uitbuiting werken. Ook wij waren hier deel van. We stonden hier met tafels vol informatie, sieraden en er werd middenin het park een toneel voorstelling gehouden waar mensen actief in mee konden doen. Dit alles om mensen via prefentie meer over het thema mee te geven, aangezien nog lang niet iedereen weet wat er allemaal gaande is.

Paseo

De Casa Adalia meisjes zijn met school begonnen :-). Na jaren niet te hebben gestudeerd is het hun mogelijk gemaakt om weer naar de basisschool te gaan (groep 4 en groep 5) op 18 en 19 jarige leeftijd. Geweldig toch! Ze gaan heel hard hun best doen om in een programma te stromen waar ze in korte periode een paar jaar kunnen inhalen. Daarnaast mag de baby van een van de meiden mee, want er is opvang op school!

Maar natuurlijk wilde we nog even de laatste vakantie dagen met de meisjes vieren en dus zijn we voor het eerst op een uitje geweest met een aantal van de meiden. Het was super leuk, vermoeiend en heel mooi. We hebben genoten en het was goed om even lekker grapjes te maken zonder verplichtingen.
Sebastian

We willen jullie vragen om mee te bidden voor de gezondheid van Sebastian, het zoontje van een van de meisjes uit de jongeren groep. Ze is zelf 21 en Sebastian is haar tweede kindje. Af en toe zijn er vrijvingen tussen haar en haar vriend, wat deze periode natuurlijk niet makkelijker maakt (we snappen dat het ook normaal is om een beetje extra stress in je relatie te hebben gedurende dit soort momenten, maar ze hebben elkaar wel hard nodig). Ze zijn een tijdje geleden voor een maand uit elkaar gegaan, maar hebben elkaar weer opgezocht.Sebastian is 4 maanden geleden geboren, op de grond bij hun thuis, omdat hij te snel ter wereld kwam, zonder arts erbij. Hun huis is erg vochtig en koud (in regen periodes komt er veel water naarbinnen). Hun baby-tje heeft vanaf het begin heel veel last van verkoudheid en dat hij niet goed kan ademen. Natuurlijk maken Chintia en Pablo (de ouders), zich heel erg zorgen om hun zoontje en nu ligt hij voor de derde keer in het ziekenhuis. Bidt voor gezondheid, maar ook dat Pablo en Chintia elkaar en God in deze situatie kunnen vinden en hun kleine 2-jarige dochtertje hun liefde mag ervaren. Bedankt!

Septembermarkt

Ook in Harmelen zijn er activiteiten geweest voor ons en het werk hier in Ecuador. Bedankt voor al jullie onwijze inzet lieve mensen!

Hier wat voorbeeldjes van de tassen die door de familie van Wijk gemaakt en verkocht zijn:


 
De nieuwe kerkmuren

En ook is eindelijk alle grafitie van de jongeren uit de wijk van de muren af en zit er nieuwe op :-)

Het resultaat:

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario