domingo, 3 de agosto de 2014

Lekkere Choco-pret!

5 EsperanzArt meiden hebben besloten helemaal uit zichzelf om een project-je te starten. Ze vroegen ons in een 1 op 1 gesprek of het mogelijk was om zelf een nieuw project te starten om kindren in weeshuizen of ziekenhuizen te bezoeken en hen een stukje blijdschap te brengen. We waren erg onder de indruk van hun ideeen, en hebben als team besloten om ze te helpen waar nodig maar ze vooral een duwtje in de rug te geven om zelf dit project te leiden en zelf beslissingen te maken.Een paar weken geleden kwamen ze met het idee dat het niet goed zou zijn om met lege handen aan te komen, maar daadwerkelijk een paar luiers of een speeltje mee te kunnen nemen, of materiaal nodig zullen hebben om bepaalde activiteiten met de kinderen te doen. En zo gebeurde het dat de meiden twee dagen de straat opgegaan zijn om zelfgemaakte chocola-tjes te verkopen en gezichten te sminken om zo fondsen te werven om hun project-je waar te kunnen maken.


Heel gaaf, want we hebben dit niet van hen gevraagd, maar ze zeiden zelf: 'we ontvangen hulp en een stukje hoop van God door anderen heen, nu willen we ook anderen helpen en diezelfde hoop met hen delen'.

Het is niet makkelijk en ze blijven veel verleidingen en moeilijkheden hebben in hun leven, maar we geloven dat God zijn werk in hen ooit begonnen is en dit ook zal voltooien. Net als een ieder vano ons onze stomme fouten vaak blijven maken en vast zitten in sommige zondes, maar er is hoop zowel voor deze prachtige juweeltjes als voor een ieder van ons. Blijf voor hen en voor ons bidden zodat we allemaal iedere keer een stukje meer door Gods ogen zullen leren kijken en zijn wil in ons zal leven. Zonder te oordelen, maar door vooral te volharden.


No hay comentarios:

Publicar un comentario